Wandelroutes

Bekijk hier alle wandelroutes die wij in de buurt hebben. Heeft u vraag hierover, dan kunt u ons altijd bellen of mailen. Wij helpen u graag verder

Elp

Knapzakroute 5: 15 kilometer

Een mooie wandelroute vanuit Elp door oud en nieuw land waarbij u ontdekt dat in de omgeving van Elp nog veel van het oude bewaard is gebleven. U wandelt over oude essen, langs nieuwe natuur, door bossen met prachtige vennen.

Schoonloo

Knapzakroute 6 :13 kilometer

Een route langs kronkelige zandweggetjes en ondoordringbare eikenbosjes. Via eeuwenoude dorpen maakt u kennis met het boerenleven van vroeger. Onderweg geniet u van weidse uitzichten, heide, bos en meanderende diepjes. 

Orvelte

Knapzakroute 4: 17 km maar te splitsen

U wandelt vanuit het mooie museumdorp Orvelte, via keienstraatjes door de Drentse geschiedenis. De tijd lijkt helemaal stil te staan. U ziet onderweg het prachtige glooiende Orvelterzand, wandelt door uitgestrekte bossen en maakt kennis met nieuwe natuur.

Zwiggelte

Knapzakroute K46: 21 kilometer

Een afwisselende wandelroute door de boswachterij Hooghalen. u wandelt langs oude en nieuwe natuur, een bijzonder stroompje en loopt over het indrukwekkende terrein van voormalig Kamp Westerbork. De 14 meter hoge uitkijktoren onderweg geeft een prachtig uitzicht over de omgeving.

Schoonlo

Veenpluisroute : 7,5 kilometer

Wandeling langs de vennen in het Hart van Drenthe. Plekken van verstilde schoonheid, waar ’s zomers libellen zwenken. En ’s winters het stille water de bomen weerspiegelt.

Schoonlo

Wolvenspoor: 5 kilometer

Het Wolvenspoor is een route van 5 kilometer dwars door het Hart van Drenthe. Een avontuurlijk pad door donkere bossen, over heidevelden en houten bruggen over vennen en door het beekdal de Elperstroom. 

Een goede wandelkaart van de omgeving

Midden Drenthe is een oase van stilte. Het landschap ten zuidoosten van Assen bestaat uit veen, beekdalen, heide en zand. Ontdek met deze wandelkaart de mooie natuur van Drenthe. Alle straatnamen in het buitengebied zijn aangegeven.

Tips

Voor meer tips voor startende wandelaars over voorbereiding, uitrusting en routeplanning.